Βιντεοσκόπηση Τελετής

Η ώρα της τέλεσης της κηδείας όπως και των υπολοίπων τελετών-μυστηρίων στη ζωή ενός ανθρώπου, αποτελεί ένα γεγονός που παραμένει αξέχαστο.

Σας παρέχουμε την δυνατότητα της καταγραφής όλης της τελετής σε βίντεο ώστε να παραμείνει και αυτό το γεγονός στο αρχείο της κάθε οικογένειας.

Η βιντεοσκόπηση παρέχει την δυνατότητα σε όσους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν να δουν καταγεγραμμένη όλη την τελετή είτε απευθείας είτε μετά από μερικές μέρες.

Με τα νέα δεδομένα λόγω του κορονοϊού προσαρμόζουμε τη συμμετοχή σε εξόδιο ακολουθία μέσω είτε του skype είτε του youtube για όσους θέλουν να συμμετέχουν σε αυτήν και υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 ατόμων που προβλέπει ο νόμος.
Καθώς οι κηδείες πλέον γίνονται σε στενό οικογενειακό κύκλο, φίλοι και άλλα αγαπημένα πρόσωπα του ανθρώπου που «φεύγει» από τη ζωή, έχουν τη δυνατότητα, μέσω αυτής της υπηρεσίας που προσφέρεται, να «βρεθούν» στην τελετή μέσω του κινητού ή του υπολογιστή τους.

Οι συγγενείς και φίλοι που δεν περιλαμβάνονται στο κύκλο των δέκα ατόμων που μπορούν να έχουν φυσική παρουσία στην τελετή, ενημερώνονται για την ώρα έναρξης της κηδείας και για τον τρόπο με τον οποίο θα συνδεθούν.

«Στήνεται μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας που καλύπτει και σε χαμηλό φως με οπτικοακουστική ευκρίνεια, από την αρχή έως το τέλος, τη νεκρώσιμη ακολουθία», περιγράφει τη διαδικασία ο ιδιοκτήτης του γραφείου Κλέων Γκέσιος και τονίζει ότι οι διαδικτυακοί καλεσμένοι έχουν τη δυνατότητα να στείλουν ηχητικό ή γραπτό μήνυμα συλλυπητηρίων στην οικογένεια του εκλιπόντος. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι συμμετέχοντες στην τελετή είναι πολλοί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλυφθεί από το skype η κηδεία, οπότε δημιουργείται σελίδα στο youtube.

«Η ζωντανή μετάδοση στις τελετές υπήρχε και προ απαγόρευσης για τους συγγενείς και φίλους που κατοικούν στο εξωτερικό, όπως στην Αμερική ή την Αυστραλία και ήταν αδύνατη η παρουσία τους στις κηδείες των αγαπημένων τους προσώπων», εξηγεί ο Κλέων Γκέσιος.

«Τώρα που είναι επιβεβλημένη η απουσία για το κοινό καλό, γίνεται η skype σύνδεση και στη Θεσσαλονίκη και έχουν ήδη γίνει περισσότερες από 10 κηδείες με κοινό εξ αποστάσεως»


Πηγή από συνέντευξη του κ. Κλέων Γκέσιου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην Αναστασία Τελιανίδου.

ΠΗΓΕΣ:

https://www.amna.gr/mobile/articleen/442651/Teleutaio-antio-diadiktuaka-logo-tou-koronoiou?fbclid=IwAR3udtlEccYd_aSyTvg4zIHoyZ3C8SYqHuWuXyTdHQAvzgLKZyhlH0s_9dk

https://www.makthes.gr/thessaloniki-to-diadiktyako-teleytaio-antio-sta-chronia-toy-koronoioy-268079?fbclid=IwAR07TNTw6PqelRBZ67TX-cqiacsVXaYCam-jIO6ZzKN-JAILdKOfQZeissA