Σχεδιάστε την προσωπική σας τελετή

Καταγράψτε τις επιθυμίες σας

Υπάρχουν πολλά οφέλη του σχεδιασμού του τέλους του κύκλου ζωής. Εδώ είναι οι δέκα κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τακτοποιήσετε τις εκκρεμότητες της κηδείας σας προκαταβολικά:

 

  1. Αρχικά, θα υπάρξουν λιγότερες ευκαιρίες για διαμάχη και αναποφασιστικότητα σχετικά με τις εκκρεμότητες της κηδείας σας μεταξύ των μελών της οικογένειας, αφού φύγετε.
  2. Οι συγγενείς δεν θα ανησυχούν μήπως κάνουν κάτι λάθος στην οργάνωση της κηδείας σας. Θα τους έχετε ήδη ενημερώσει για το τι ακριβώς θέλετε.
  3. Κανένα λάθος και καμία παραβίαση δεν θα υπάρξει. Αφού φύγετε, όλα θα γίνουν όπως τα θέλετε.
  4. Δεν θα έχετε τώρα καμία έγνοια γνωρίζοντας ότι θα ακολουθήσουμε τις επιθυμίες σας.
  5. Μετά το θάνατό σας, κανείς δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις που δεν θέλετε.
  6. Ο προγραμματισμός της κηδείας είναι το υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να κάνει ο καθένας μας. Αφαιρεί την ευθύνη από τα μέλη της οικογένειας.
  7. Όταν έχετε το χρόνο να σκεφτείτε τα πράγματα, μπορείτε να πάρετε πιο εύκολα πολύπλοκες αποφάσεις.
  8. Ο προγραμματισμός της κηδείας μπορεί να περιλαμβάνει και προπληρωμή. Αυτό θα εξοικονομήσει χρήματα από την οικογένειά σας και θα αποτρέψει οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση.
  9. Ο προγραμματισμός της κηδείας περιλαμβάνει μια συνειδητοποίηση της πραγματικότητας του θανάτου.
  10. Είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα γίνουν όλα όπως ακριβώς τα θέλετε.           

 

Οργάνωση οικονομικών και νομικών υποχρεώσεων

•    Δημιουργήστε μια λίστα επαφών με όλους όσους θα πρέπει να ενημερωθούν σε περίπτωση επείγουσας ιατρικής περίθαλψης ή θανάτου, συμπεριλαμβανομένου του οίκου που θέλετε να αναλάβει την κηδεία σας.
•    Γράψτε τη διαθήκη σας και μη παραλείψετε στοιχεία όπως: τραπεζικούς και επενδυτικούς λογαριασμούς, ενυπόθηκα ή εμπράγματες ασφάλειες, ασφαλιστικά συμβόλαια, σχέδια συνταξιοδότησης, θυρίδες ασφαλείας, πραγματικές και προσωπικές περιουσίες αξίας και όλους τους σχετικούς αριθμούς τηλεφώνου.
•    Επιλέξτε κάποιον που εμπιστεύεστε για να ασχοληθεί με τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο: ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ηλεκτρονική ιδιότητα μέλους σε τυχόν διαδικτυακές σελίδες και κοινωνικά μέσα. Θα πρέπει να περιληφθούν όλες οι σχετικές πληροφορίες και δηλώστε εάν πρέπει να διαγράψετε, να κλείσετε ή να διατηρήσετε κάποιον από τους λογαριασμούς.

 

Οργάνωση λεπτομερειών σχετικά με την κηδεία
Προτείνουμε τα εξής:
•    Κρατήστε, γραπτώς, τις προτιμήσεις σας για ταφή ή καύση.
•    Αν προτιμάτε την ταφή, δώστε λεπτομέρειες σχετικά με τις προτιμήσεις σας για μια συγκεκριμένη ενορία, ένα κοιμητήριο κλπ.
•    Εάν έχετε επιλέξει ταφή, ποιο είδος φερέτρου θα θέλατε; Θέλετε να είναι από ξύλο, μέταλλο ή σύνθετα υλικά;
•    Αν επιλέξετε καύση, τι θέλετε να απογίνουν οι στάχτες;
•    Θα θέλατε μια παραδοσιακή ή μια πολιτική κηδεία;
•    Τι είδη και χρώματα λουλουδιών θα προτιμούσατε;
•    Θα θέλατε να επιλέξετε μια φιλανθρωπική οργάνωση για να λάβει δωρεές στο όνομά σας;

 

Η φροντίδα των κατοικίδιων σας
Εάν μοιράζεστε τη ζωή σας με τη συντροφιά κατοικίδιων, θα πρέπει να σκεφτείτε ποιος θα θέλατε να τα φροντίσει. Συζητήστε με αυτό το άτομο για να δείτε εάν θα το ενδιέφερε να αναλάβει την ευθύνη του κατοικιδίου σας και μη ξεχάσετε να συμπεριλάβετε όλες τις σημαντικές πληροφορίες επικοινωνίας.

Τελικές εργασίες στο σχεδιασμό κηδείας
Εάν θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πληρώσετε προκαταβολικά για την κηδεία σας, επικοινωνήστε μαζί μας σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων προπληρωμής.

Θα ανακουφιστείτε και θα ηρεμήσετε γνωρίζοντας ότι όλες οι λεπτομέρειες είναι γραμμένες και δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο λάθος όσον αφορά τις επιθυμίες σας. Αν έχετε απορίες σχετικά με τις υπηρεσίες κηδειών μας, μην διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε στο 2310 41 99 99 ή να μας επισκεφθείτε σε ένα από τα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη.