Πες κάτι όμορφο σήμερα… μη περιμένεις!

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

 Είναι πολύ απλό και εύκολο να φτιάξεις τη μέρα κάποιου αλλά να νιώσεις και συ καλά με τον εαυτό σου! Πώς; Κάνε ένα κομπλιμέντο, να είσαι ευγενικός, κάνε μια μικρή έκπληξη, δώσε ένα δωράκι κλπ.

 Ο Οίκος Τελετών Γκέσιος σας αναφέρει μερικά μικρά και καθημερινά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να γίνει πιο ευχάριστη η μέρα κάποιου ατόμου από τον περίγυρό σας αλλά συνάμα και η δική σας, γιατί ευχαρίστηση βρίσκει κανείς όχι μόνο όταν δέχεται αλλά παραπάνω ακόμη όταν προσφέρει.

  1. Κάνε ένα κομπλιμέντο

 Φτάνει μια καλή κουβέντα για να κάνει κάποιον να χαμογελάει για το υπόλοιπο της ημέρας του. Μη τσιγκουνεύεσαι να κάνεις ένα κομπλιμέντο. Πες στον φίλο, το συνάδελφο, σε ένα μέλος της οικογένειας πόσο σου αρέσει ο τρόπος που ντύθηκε σήμερα, το νέο του κούρεμα, το καινούριο του άρωμα, εφόσον το πιστεύεις φυσικά. Έτσι, βγαίνετε κερδισμένοι και οι δυο, από τη μια εσύ νιώθεις ωραία με τον εαυτό σου γιατί έκανες μια καλή πράξη και από την άλλη εκείνος γεμίζει αυτοπεποίθηση.

  1. Άφησε ένα όμορφο σημείωμα

 Δεν θα σου πάρει παραπάνω από δύο λεπτά για να γράψεις κάτι όμορφο, όπως ένα απλό «Μη ξεχάσεις σ ’αγαπώ», ένα «Καλημέρα αγάπη μου», «Να έχεις μια όμορφη μέρα» κλπ. Ένα τέτοιο σημειωματάκι σπάει τη ρουτίνα και μπορεί να φτιάξει τη μέρα κάποιου, ακόμη και να τον συγκινήσει. Κάνεις έτσι ένα δικό σου άνθρωπο να νιώσει ξεχωριστός.

  1. Να είσαι ευγενικός

 Το «Ευχαριστώ» και το «Παρακαλώ» είναι δύο λέξεις τόσο αυτονόητες, οι οποίες χρησιμοποιούνται όμως τόσο σπάνια. Η ευγένεια εκτιμάται και είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Πες «Ευχαριστώ» σε κάποιον που σου παραχωρεί τη θέση του στο λεωφορείο, σε αυτόν που σου παραχωρεί τη θέση του στην ουρά, σε αυτόν που σου κάνει ένα κομπλιμέντο. Πολλές φορές το θεωρούμε αυτονόητο και δεν απαντάμε καν, την επόμενη φορά όμως που θα σου συμβεί μη το αγνοήσεις.

  1. Κάνε ένα δωράκι

 Δε χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό ίσως ακόμη και καθόλου δαπανηρό. Μια μικρή έκπληξη ή ένα δωράκι θα συγκινήσει το κοντινό σας άτομο και θα του αλλάξει εντελώς τη μέρα. Ένα πρωινό στο κρεβάτι ή ένα λουλούδι είναι χειρονομίες που θα ξαφνιάσουν όμορφα το σύντροφό σας. Δωράκι θεωρείται και ο καφές που θα αγοράσεις στη φίλη σου πριν συναντηθείτε. Δωράκι θα μπορούσε, επίσης, να είναι τα εισιτήρια για το θεατρικό έργο/ σινεμά/ συναυλία/ αγώνα ποδοσφαίρου που θα παρακολουθήσετε με την παρέα. Όλες αυτές οι αναπάντεχες μικρές χειρονομίες δείχνουν έμπρακτα στα κοντινά σας πρόσωπα ότι τα αγαπάτε.

  1. Πρόσφερε

 Μπορείς να πας μια Κυριακή για 1-2 ώρες για έναν εθελοντικό καθαρισμό μιας παραλίας ή μιας δασικής έκτασης, να προσφέρεις ρούχα και τρόφιμα σε αστέγους, να κάνεις μια δωρεά σε έναν οργανισμό, αλλά ακόμη και στην καθημερινότητά σου να βοηθήσεις την ηλικιωμένη γειτόνισσά σου με τα ψώνια, να δώσεις τροφή σε αδέσποτα γατάκια και σκυλάκια κλπ. Όταν προσφέρουμε νιώθουμε χρήσιμοι και περήφανοι με τον εαυτό μας.

 Με κάθε καλή πράξη και προσφορά όχι μόνο δίνουμε αλλά και παίρνουμε θετική ενέργεια καθώς επίσης φτιάχνει η διάθεση τόσο η δική μας όσο και των υπολοίπων. Δοκίμασε σήμερα κι όλας ένα από τα παραπάνω και θα δεις ότι θα αισθάνεσαι όμορφα το υπόλοιπο της ημέρας σου!

 

Πες κάτι όμορφο σήμερα… μη περιμένεις!Πες κάτι όμορφο σήμερα… μη περιμένεις!Πες κάτι όμορφο σήμερα… μη περιμένεις!

Γκέσιος Οίκος Τελετών, Θεσσαλονίκη, 7/9/20.

Κηδεία, αποτέφρωση, επαναπατρισμός.