Γιατί η ευγνωμοσύνη είναι σημαντική για το νέο έτος;

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021
Γιατί η ευγνωμοσύνη είναι σημαντική για το νέο έτος;Γιατί η ευγνωμοσύνη είναι σημαντική για το νέο έτος;Γιατί η ευγνωμοσύνη είναι σημαντική για το νέο έτος;Γιατί η ευγνωμοσύνη είναι σημαντική για το νέο έτος;

Η νέα χρονιά έφτασε, και γνωρίζουμε ότι πολλοί σκέφτονται τους στόχους τους για το νέο έτος. Είναι, λοιπόν, ευκαιρία να κάνουμε συνειδητά κάτι διαφορετικό τον επόμενο χρόνο.

Ο σκοπός για τη νέα χρονιά του Οίκου Τελετών Γκέσιος είναι να επικεντρωθούμε στην ευγνωμοσύνη.

Γνωρίζουμε ότι η ιδέα της ευγνωμοσύνης μπορεί να είναι δύσκολη, αν έχετε υποστεί πρόσφατα μια απώλεια. Ίσως σκέφτεστε: «Μόλις έχασα τον μπαμπά μου. Γιατί πρέπει να είμαι ευγνώμων; " ή "Η ζωή δεν θα είναι ποτέ η ίδια χωρίς τη μαμά." Είναι εύκολο να χάσετε την ελπίδα σας και να σκέφτεστε πόσο δύσκολη ήταν αυτή η περασμένη χρονιά, αλλά ξεκινώντας τη νέα χρονιά με μια στάση ευγνωμοσύνης και μια θετική οπτική θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε το σωστό δρόμο.

Όταν μάθετε να εκτιμάτε τα αγαθά και τα πρόσωπα από τα οποία περιβάλλεστε, θα συνειδητοποιήσετε πόσο τυχερός είστε πραγματικά. Ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε αυτή τη πρακτική. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κρατάνε ημερολόγια ευγνωμοσύνης είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο αισιόδοξοι και ακόμη πιο πιθανό να επιτύχουν τους στόχους τους. Κάθε μέρα γράψτε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες και τους ανθρώπους που εκτιμάτε στη ζωή σας. Αυτή η εσωτερική ευτυχία θα εμφανιστεί μέσα από τις ενέργειές σας προς τους άλλους.

Εάν κάνετε την ευγνωμοσύνη μια προτεραιότητα στη ζωή σας, θα αλλάξει εντελώς η προοπτική σας στη ζωή. Σίγουρα, κάποιοι μπορεί να μη δέχονται αυτή τη πρακτική και να υποστηρίζουν ότι ζείτε σε ένα ροζ συννεφάκι, αλλά θα δείτε το καλό στη ζωή αν το αναζητήσετε. Να θυμάστε, επίσης, ότι η ευγνωμοσύνη είναι επιλογή. Κάθε μέρα, θέλετε να επικεντρωθείτε σε αυτό που δεν έχετε ή θα προτιμούσατε να εκτιμήσετε τους ανθρώπους στη ζωή σας και τις ευκαιρίες που σας έχουν δοθεί; Εάν εστιάσετε σε αυτό που λείπει, η ζωή σας δεν θα είναι ποτέ αρκετή. Η επιλογή να εκτιμήσετε ακόμη και τα μικρά πράγματα θα σας βοηθήσει να κινηθείτε προς μια ευτυχισμένη και ικανοποιητική ζωή.

Το αίσθημα της απελπισίας έρχεται εύκολα σε έναν κόσμο γεμάτο τραγωδία και θλίψη. Έτσι, προτού θέσετε τους στόχους σας για το 2021, σκεφτείτε να εισάγετε την ευγνωμοσύνη στη ζωή σας κάθε μέρα. Θα συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει καλό γύρω σας - απλά πρέπει να το ψάξετε.

 

Γκέσιος Οίκος Τελετών, Θεσσαλονίκη, 14/1/20.

Κηδεία, αποτέφρωση, επαναπατρισμός.