Επιστροφή στη Φύση (Μέρος 2ο)

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020
Επιστροφή στη Φύση (Μέρος 2ο)Επιστροφή στη Φύση (Μέρος 2ο)Επιστροφή στη Φύση (Μέρος 2ο)

Σε προηγούμενο άρθρο μιλήσαμε για το άγχος που μας δημιουργείται καθημερινά από πιέσεις που δεχόμαστε στο χώρο εργασίας, στο σπίτι κλπ και για αυτό το λόγο έρχεται ο Οίκος Τελετών Γκέσιος με αυτό το άρθρο, να δώσει μερικές λύσεις στο πρόβλημα.

Φέρνοντας τη φύση στη ζωή σας

Ο Will λέει ότι όταν οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε τη σύνδεση με τη φύση, φανταζόμαστε ότι περπατάμε μέσα από τροπικά δάση, ότι κάνουμε ιστιοπλοΐα ή κάμπινγκ και ότι υπάρχει αξία σε αυτές τις δραστηριότητες. Ωστόσο, προτού να σπεύσετε να επενδύσετε μετρητά σε ένα καταφύγιο φύσης, θα πρέπει να εξετάσετε ένα πιο ρεαλιστικό σχέδιο που είναι φθηνό, εύκολο και μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως.

"Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να φέρουμε τη φύση πιο κοντά σε εμάς", εξηγεί ο Will, ο οποίος συνιστά να ξεκινήσουμε τη μείωση των περισπασμών για να μεταμορφώσουμε τα σπίτια και τα γραφεία μας σε μέρη που συνδέονται με τη φύση.

"Μπορούμε να ανάψουμε θυμίαμα και κεριά και να ενθαρρύνουμε το φυσικό φως. Μπορούμε να φυτέψουμε τα λαχανικά και τα βότανα - τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο. Μπορούμε να γεμίσουμε τη ζωή μας με αξιοθέατα, ήχους και μυρωδιές της φύσης, ακόμα κι αν ζούμε σε ένα διαμέρισμα της πόλης. "

"Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να ανακαλύψετε απλώς μια ανάγκη να κλείσετε την τηλεόραση, να σηκωθείτε από τον καναπέ και να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια με τα παιδιά σας ή να ξεκινήσετε μια συναρπαστική συζήτηση, από εκείνες που κάνατε όταν πρωτοβγαίνατε με τον σύντροφό σας. Το κλειδί είναι να ξεκινήσετε σιγά σιγά, με έναν τρόπο που είναι ξεχωριστός για σας, να συνδεθείτε με τα πράγματα που τρέφουν τη ψυχή σας ".

Ο Will δηλώνει ότι το σημαντικό είναι ότι θυμόμαστε να κοιτάζουμε, να ακούμε και να νιώθουμε τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μας, καθώς εφαρμόζοντας αυτή τη σύνδεση με τη φύση, μπορεί να μας βοηθήσει να νιώσουμε πιο ισορροπημένοι, ήρεμοι και εστιασμένοι, ακόμα και σε καταστάσεις άγχους.

Αρχίστε με την ευαισθητοποίηση σε απλές, καθημερινές δραστηριότητες - όπως τον καθαρισμό των δοντιών σας. Προσέξτε τη γεύση και την οσμή της οδοντόκρεμας, τον ήχο και την αίσθηση της βούρτσας στα δόντια σας, την κίνηση των χειλιών, της γλώσσας και των μάγουλων. Κλείστε τα μάτια σας και παρακολουθήστε πραγματικά την εμπειρία. Εάν πιάσετε την οδοντόβουρτσα σφιχτά, δοκιμάστε το βούρτσισμα με ελαφρύτερη λαβή. Πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι βουρτσίζετε πιο αργά, καθαρίζετε τα δόντια σας πιο καλά και συνολικά απολαμβάνετε την εμπειρία περισσότερο.

Περαιτέρω προτάσεις ακολουθούν στο επόμενο άρθρο!

 

Γκέσιος Οίκος Τελετών, Θεσσαλονίκη, 1/10/20.

Κηδεία, αποτέφρωση, επαναπατρισμός.