ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΓΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ!!!

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΓΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ!!!

Δεν είναι ποτέ αργά να αρχίσετε να ζείτε τη ζωή που θέλετε!
Έχουμε την τάση να βλέπουμε τη ζωή σε τμήματα αντί για ένα συνεχές ταξίδι. Τα ταξινομούμε και τα στοιβάζουμε σε μια σειρά που είναι σχεδόν ταμπού να την σπάσουμε.
Ορίζουμε στόχους ανά ηλικία και, μόλις περάσουμε μια συγκεκριμένη ηλικία, πιστεύουμε πλέον ότι ο στόχος έχει χαθεί και η ευκαιρία έχει σπαταληθεί.
Δεν είναι ποτέ αργά να αρχίσετε να ζήσετε τη ζωή που θέλετε!

"Είμαι πολύ μεγάλος για όλα αυτά".
"Είναι πολύ αργά να επιστρέψω για σπουδές τώρα".
"Οι συναυλίες είναι για τους νέους".
"Θα ήθελα να είχα ταξιδέψει περισσότερο όταν ήμουν νεότερος".
"Μου αρέσει, αλλά θα νιώθω ανόητος να το φορέσω".
"Οι άνθρωποι θα σκέφτονται ότι είμαι τρελός".


Είμαστε καταπιεσμένοι με κοινωνικούς περιορισμούς που καθορίζουν πότε μπορούμε και δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα.

Και, έτσι, καταλήγουμε να κρίνουμε τους άλλους με αυτό που κάνουν σε μια συγκεκριμένη ηλικία, χρησιμοποιώντας τις αποφάσεις τους, τα χόμπι, τις μουσικές προτιμήσεις, το στυλ του ντυσίματος, τα υπάρχοντά τους και άλλους καθοριστικούς παράγοντες ως τρόπους να συνοψίσουμε τα επιτεύγματά τους και τελικά το επίπεδο ευτυχίας τους.
Η πραγματικότητα είναι ότι εκείνοι που διασκεδάζουν περισσότερο στη ζωή τους είναι εκείνοι που ξεφεύγουν από τέτοιους περιορισμούς, αυτοί που αδειάζουν τα κιβώτια, ρίχνουν όλα τα πράγματα στο πάτωμα και ακολουθούν τη διαίσθησή τους σε δρόμους που αισθάνονται ότι τους εμπνέουν.
Όταν σταματάς να βάζεις τη ζωή σου σε κουτιά, όταν σταματάς να σκέφτεσαι ότι ο χρόνος είναι ο καθοριστικός παράγοντας σε ό,τι μπορείς και δεν μπορείς να κάνεις, κοιτάζοντας τις παλιές φωτογραφίες λέγοντας πράγματα όπως "Εύχομαι να ήμουν είκοσι, τριάντα ή σαράντα και πάλι", όταν βλέπεις τη ζωή ως ένα μονοπάτι πάνω στο οποίο πρέπει μόνο να συνεχίσεις να περπατάς, θα σταματήσεις να φοβάσαι να βάλεις το ένα πόδι μπροστά από το άλλο και θα σταματήσει να σε ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων.
Οι μόνοι κανόνες που σας εμποδίζουν να ζήσετε τη ζωή που θέλετε να ζήσετε είναι εκείνοι που έχετε υιοθετήσει από τις απόψεις και τις κρίσεις άλλων.
Δεν μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε χρόνια από τη ζωή μας ... μπορούμε μόνο να ζήσουμε το παρόν και να προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο από αυτό.

Έχοντας αναφέρει τα παραπάνω, ο Οίκος Τελετών Γκέσιος σας παραθέτει στη συνέχεια 5 λόγους για τους οποίους δεν είναι ποτέ αργά να ζήσετε τη ζωή που ονειρεύεστε.

1.    ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ
Σκεφτείτε το για μια στιγμή. Πόσοι από εμάς είναι τόσο κολλημένοι σε κάτι που έγινε στο παρελθόν ή σκέφτονται διαρκώς τι θα κάνουν στο μέλλον... εγκαταλείποντας, έτσι, σε μόνιμη βάση το παρόν; Πόσοι από εμάς ζούμε πραγματικά τη παρούσα στιγμή πλέον;
Μερικοί επιστήμονες έχουν επισημάνει ότι ο χρόνος - ως δομή, μαζί με την περιορισμένη φύση του - είναι μια ψευδαίσθηση. Είτε πρόκειται για ψευδαίσθηση είτε όχι, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η ζωή είναι απλώς μια σειρά γεγονότων ή στιγμών που βιώνουμε.
Γιατί λοιπόν να μην επικεντρωθούμε στο μόνο πράγμα που μπορούμε πραγματικά να βιώσουμε τώρα... την παρούσα στιγμή;

2.    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΤΗ ΦΟΡΑ
Υπάρχει ένα μεγάλο λάθος που πολλοί από εμάς κάνουμε καθώς μετανιώνουμε για τα χρόνια που έχουν περάσει. Αντί να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στην αλλαγή μιας πτυχής μας, στεκόμαστε σε όλα όσα αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε κάνει λάθος.
Όταν είμαστε απασχολημένοι σκεπτόμενοι τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε, είναι αδύνατο να αναλάβουμε εποικοδομητική δράση. Όταν, όμως, εστιάζουμε σε ένα πράγμα που μπορούμε να βελτιώσουμε στον εαυτό μας, είναι πολύ πιο εύκολο να το καταφέρουμε.
Δεν χρειάζεται να εστιάσουμε σε όλα μαζί ... απλά πρέπει να επικεντρωθούμε σε ένα πράγμα και να προσπαθήσουμε να το επιτύχουμε όσο περισσότερο μπορούμε!

3.    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΒΗΜΑΤΑ
Σίγουρα ίσως να είμαστε λίγο μεγαλύτεροι τώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα μέσα σε μια νύχτα (θυμηθείτε τι είπαμε προηγουμένως, πως πρέπει να ζούμε στο παρόν!). Δεν πρέπει να ξεχνάμε εξάλλου ότι, όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Όταν προσπαθούμε να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα, τα αποτελέσματά μας χωλαίνουν. Για ποιο λόγο να βιαστούμε εξάλλου σε αυτή την περίπτωση;
Πολύ καλύτερα θα είναι να επιβραδύνετε να  και να αλλάξετε πραγματικά αυτό που θέλετε! Θα είστε πολύ πιο ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα.

4.    ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟ
Φυσικά, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον! Σκεφτείτε πόση καλύτερη θα ήταν η ζωή αν ζούσαμε κάθε μέρα σαν να ήταν η τελευταία μας ...
Παρόλο που μπορεί να φανεί ότι ανατρέχουμε σε αυτό που συζητήθηκε νωρίτερα, είναι πολύ σημαντικό να το θυμόμαστε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν κάποιος προσπαθεί να κάνει θετικές αλλαγές στη ζωή.
Μην ανησυχείτε εάν δεν βρίσκεστε εκεί που θα θέλατε να είστε. Τα μεγάλα πράγματα παίρνουν χρόνο να γίνουν!

5.    Η ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ
Σχεδόν πάντα, μετανιώνουμε για πράγματα που δεν καταφέραμε να κάνουμε. Όταν κάποιος αισθάνεται ότι δεν έχει αξιοποιήσει τις πραγματικές του δυνατότητες, μπορεί να του μείνει αργότερα απωθημένο. Αλλά η ικανότητα της αυτοβελτίωσης δεν σταματάει.
Ας εξηγήσουμε, όμως, αυτό το σημείο καλύτερα με την ιστορία μιας γυναίκας. Η Doreetha Daniels, μια ηλικιωμένη γυναίκα με προβλήματα οράσεως και ακοής, και ένα θύμα πολλαπλού εγκεφαλικού επεισοδίου, έλαβε το πτυχίο της στην ηλικία των 99 ετών από το κολλέγιο Canyons της Santa Clara, Καλιφόρνια.
Ένα μέλος της σχολής δήλωσε: "Η Doreetha είναι μια ζωντανή μαρτυρία για το ρητό" αν υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος ... ".

Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας. Είτε είστε 25 είτε 65, σηκωθείτε τώρα και πείτε; "Παίρνω τη ζωή στα χέρια μου". Βάλτε τους τροχούς σε κίνηση και αναλάβετε δράση για αυτό που θέλατε να κάνετε τον τελευταίο μήνα, το χρόνο ή ίσως ακόμα και ολόκληρη τη ζωή σας.
Δεν είναι ποτέ αργά: δεν είναι αργά να κάνεις, να πεις, να επιτύχεις - να αρχίσεις να είσαι εσύ.
Μην αφήνετε ποτέ τα αυτοδημιουργούμενα, αόρατα όρια να σας σταματήσουν από το να κάνετε οτιδήποτε αισθάνεστε ικανοί να κάνετε. Και ακόμα κι αν νομίζετε ότι δεν είστε ικανοί, δώστε τους μια ευκαιρία. Θα εκπλαγείτε από τον εαυτό σας.

 

Γκέσιος Οίκος Τελετών, Θεσσαλονίκη 18/5/20.