Αποτέφρωση - Καύση Νεκρών

Η αποτέφρωση αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή η οποία έχει γίνει αρκετά δημοφιλής από το 2006 και μετά οπού ψηφίστηκε σχετικός Νόμος. Κρεματόριο εντός Ελλάδος ανεγέρθηκε στο 75o χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στην περιοχή της Ριτσώνας στην Χαλκίδα το 2019 και προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αποτέφρωσης, διασποράς της τέφρας και τελετές μνήμης για συγγενείς και οικείους. Έως τώρα η διαδικασία της αποτέφρωσης πραγματοποιούνταν σε  εγκεκριμένο κρεματόριο της Σόφιας στη Βουλγαρία το οποίο ακόμα υπάρχει σαν επιλογή κατόπιν εντολής του πελάτη.  Για την αποτέφρωση απαιτείται μια ειδική περιποίηση και προεργασία της σορού (ταρίχευση, ιατρική περίθαλψη, στολισμός) και με την έκδοση αδειών και την μετάφραση των απαραίτητων εγγράφων (μόνο για κρεματόρια του εξωτερικού) είμαστε έτοιμοι για αναχώρηση. Με την συνοδεία του προσωπικού μας και της οικογένειας, εφόσον το επιθυμεί, επιβλέπουμε την διαδικασία αποτέφρωσης στο κρεματόριο η οποία διαρκεί περίπου 3 ώρες. Επιστρέφουμε και παραδίδουμε την τεφροδόχο (μεταλλική, κεραμική, μαρμάρινη) στην οικογένεια.

Πριν την απόφαση για αποτέφρωση:

  • Μάθετε σχετικά με τις επιλογές σας για την καύση.                     
  • Ελέγξτε τις πληροφορίες για την καύση που βρίσκονται στον ιστότοπό μας.                      
  • Συζητήστε το με την οικογένειά σας. Σας παροτρύνουμε να κάνετε μια συζήτηση με την οικογένειά σας για να καταλάβετε το πώς αισθάνονται για την αποτέφρωση και τι προτιμούν.
  • Μιλήστε με έναν από τους ειδικούς μας.

Δηλώστε μας τις επιθυμίες σας για την αποτέφρωση.

Υπάρχουν διάφορες μορφές που μπορούμε να παρέχουμε για αυτή τη τελετή.

Το γραφείο τελετών Γκέσιος σας παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες για την καύση που θα αποβάλλουν τους μύθους και θα σας κάνουν πιο ενημερωμένους.  Μπορείτε να συζητήσετε αναλυτικότερα μαζί μας την όλη διαδικασία της αποτέφρωσης και να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας τηλεφωνικώς ή με ένα ραντεβού στα γραφεία μας.