5 Λόγοι για να προσχεδιάσετε μια κηδεία

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Αν και μπορεί να αισθάνεστε άβολα, ο προγραμματισμός μιας κηδείας θα ωφελήσει όχι μόνο εσάς, αλλά και την οικογένειά σας και τους αγαπημένους σας. Ανεξάρτητα από το είδος της υπηρεσίας, στον Οίκο Τελετών Γκέσιος δεσμευόμαστε να κάνουμε τη διαδικασία της προετοιμασίας της κηδείας όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Εργαζόμενοι μαζί σας, θα βοηθήσουμε να σχεδιάσετε μια υπηρεσία που θα επιτρέψει στην οικογένειά σας να πει ένα ουσιαστικό αντίο.

Παρακάτω σας παραθέτουμε 6 από τους πιο δημοφιλείς λόγους για να προσχεδιάσετε μια κηδεία.

  1. Θα είστε βέβαιος ότι οι επιθυμίες σας θα πραγματοποιηθούν. Παρόλο που ίσως να μην έχετε σκεφτεί να προγραμματίσετε την κηδεία σας, πιθανότατα έχετε σκεφτεί πώς θα θέλατε να γίνει η τελετή. Προγραμματισμός μιας υπηρεσίας κηδείας σημαίνει ότι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ζωή σας τιμάται με τον τρόπο που θέλετε. Όταν οργανώνετε μια προγραμματισμένη κηδεία, μπορείτε να ενημερώσετε την οικογένειά σας και το γραφείο τελετών με λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να φροντίσουν τα κατάλοιπά σας και τι θα πρέπει να συνεπάγεται η τελετή. Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η κηδεία σας θα πραγματοποιηθεί ακριβώς όπως την θέλετε, ο προγραμματισμός της είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί αυτό.                                                                                                                                                                                                                                                        
  2. Αφαιρέστε την ευθύνη από την οικογένειά σας. Όταν μια οικογένεια έχει μόλις βιώσει μια απώλεια, είναι συχνά καταβεβλημένη με τη θλίψη. Το πρόσθετο άγχος της προσπάθειας να οργανωθεί μια κηδεία, τις μέρες μετά το θάνατο, μπορεί να αυξήσει το άγχος της κατάστασης και να την κάνει πολύ πιο δύσκολη για την οικογένειά σας. Με τον έλεγχο των τελικών επιθυμιών, μπορείτε να απαλλάξετε την οικογένειά σας από αυτή την ευθύνη. Αυτό σημαίνει ότι αντί να ανησυχούν για τη διαδικασία οργάνωσης της τελετής, οι αγαπημένοι σας θα μπορούν να περάσουν χρόνο παρηγορώντας ο ένας τον άλλο και να προετοιμαστούν για τον αποχαιρετισμό. Όταν κάποιος πεθάνει χωρίς να έχει προνοήσει για την κηδεία, είναι κοινό για την οικογένεια να διαφωνεί για το πώς να τιμήσει τον αγαπημένο τους. Όλοι θρηνούν με τον δικό τους τρόπο, πράγμα, που μπορεί να προκαλέσει μια οικογένεια να διαφωνήσει σχετικά με το "τι θα ήθελε η μαμά ή ο μπαμπάς". Κάτι τόσο απλό όσο το να αποφασίσεις ανάμεσα στην καύση και την ταφή είναι μια διαφορά που μπορείς να αποφύγεις με την προετοιμασία μιας κηδείας. Τέλος, μπορείτε να προπληρώσετε την κηδεία σας, πράγμα που σημαίνει ότι αφήνετε την οικογένειά σας χωρίς οικονομική επιβάρυνση να καλύψει. Πληρώνοντας για τα έξοδα της κηδείας σας εκ των προτέρων, η οικογένειά σας δεν θα πρέπει να ανησυχεί για την εύρεση των χρημάτων για την κάλυψη τυχόν εξόδων.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
  3. Περισσότερες επιλογές πληρωμής. Όταν σχεδιάζετε μια κηδεία, υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για να εξετάσετε σε σχέση με την πληρωμή. Εάν επιλέξετε να πληρώσετε για την υπηρεσία εκ των προτέρων, τα χρήματα αυτά μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα καταπίστευμα/μια παρακαταθήκη που μπορεί να κερδίσει τόκους με την πάροδο του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι όταν έρθει η ώρα για την κηδεία, θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα χρήματα για την οικογένειά σας για να προσθέσουν κάτι που θα θέλουν στην τελετή. Τέλος, μια τελική επιλογή που εξετάζεται είναι η πληρωμή με δόσεις. Αντί να κάνετε μια μεγάλη πληρωμή όπως οι περισσότερες οικογένειες που χρειάζονται άμεση ανάγκη, μπορείτε να κάνετε κλιμακωτές πληρωμές για να καλύψετε το κόστος. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε για τα πάντα την ίδια περίοδο αλλά μπορείτε να προσθέσετε αυτές τις πληρωμές στον μηνιαίο προϋπολογισμό σας.                                                                                                                                                                                                                                     
  4. Κατά τον προγραμματισμό, μπορείτε να λάβετε βοήθεια και πληροφορίες από την οικογένειά σας. Ένα από τα πιο υποτιμημένα οφέλη της προετοιμασίας μιας κηδείας είναι ότι μπορείτε να το συζητήσετε με την οικογένειά σας. Αντί να σχεδιάζετε απλώς μια τελετή ή να αφήσετε την οικογένειά σας να πάρει αυτές τις αποφάσεις, μπορείτε να συζητήσετε τις απόψεις σας και να οργανώσετε την τελετή μαζί. Για πολλές οικογένειες, αυτό σημαίνει ότι θα σχεδιάσετε μια πιο ουσιαστική υπηρεσία που περιλαμβάνει τα πράγματα που τα επιζώντα μέλη της οικογένειάς σας θα χρειαστούν για να αντιμετωπίσουν τη θλίψη που συνοδεύεται από την απώλεια ενός αγαπημένου.                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
  5. Ο προγραμματισμός γίνεται με ηρεμία και καθαρό μυαλό. Όταν μια οικογένεια βρίσκεται σε άμεση ανάγκη, συχνά βιάζεται και λαμβάνει αποφάσεις στα γρήγορα. Αυτό μπορεί συχνά να προβεί σε λάθος αποφάσεις και μπορεί η οικογένεια να μετανιώσει, γιατί θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό, εάν το είχε σκεφτεί πιο καθαρά. Ο έγκαιρος προγραμματισμός μιας κηδείας δεν απαιτεί την ίδια πίεση για να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις γρήγορα. Αντ’ αυτού, εσείς και η οικογένειά σας μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο και να επιλέξετε ανάμεσα στις διάφορες διαθέσιμες επιλογές όσον αφορά την οργάνωση της κηδείας ή δεξίωσης. Στον Οίκο Τελετών Γκέσιος, πιστεύουμε ότι οι καλύτερες κηδείες είναι εκείνες που παίρνουν χρόνο για να προγραμματίσουν. Αυτό σημαίνει ότι όταν έρθει η ώρα, η οικογένειά σας θα έχει μια πιο ουσιαστική υπηρεσία επειδή θα έχετε αφιερώσει το χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι όλα όσα χρειάζονται έχουν προετοιμαστεί.

 

Είμαστε στη διάθεσή σας

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τους λόγους για να προγραμματίσετε εκ των προτέρων μια κηδεία ή θέλετε να ξεκινήσετε τη διαδικασία οργάνωσης, το προσωπικό μας είναι διατεθειμένο να σας βοηθήσει. Από την πρώτη κλήση μέχρι και μετά τη λήξη της υπηρεσίας, το έμπειρο προσωπικό μας θα είναι στο πλευρό της οικογένειάς σας για να βεβαιωθεί ότι έχουν όλα όσα χρειάζονται για να σας αποχαιρετήσουν.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υπηρεσίες μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς ή επισκεφθείτε μας στα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Γκέσιος Οίκος Τελετών, Θεσσαλονίκη, 3/12/20.

Κηδεία, αποτέφρωση, επαναπατρισμός.